HOITO

Kalevalainen jäsenkorjaus.

Hoito käsittää kaikki liikeratoihin vaikuttavat anatomiset osa-alueet lähtien liikkeelle jaloista päätyen kallonrajaan.

Jäseniä/ raajoja ei ”korjata” (jäsenet eivät yleensä ole rikki). Raajat esim. nilkka vapautetaan nivelalueeltaan jännityksiltä ja ohjataan asiakkaan itse liikuttaessa nilkkaa oikeaan liikerataan, tai hoitajan kanssa yhteistyössä.

Hoidon aikana vapautetut lihakset, sidekudokset, kudosnestekierto, verenkierto ja hermot palautuvat lunnolliseen tilaan. Tällöin kehon jännittyneisyys vapautuu ja likkaradat normalisoituu. Kun kehon jännitykset ja virheasennot poistuvat, paranevat monet sisäelintoiminnotkin.

Ihminen (tai elän) on anatominen kokonaisuus  ja häntä käsitellään kokonaisuutena. Hoidon aluksi selvitetään vaivan aiheuttaja, jotta saadaan selville mahdolliset anatomiset poikkeavuudet. Puhutaan kineettisestä ketjusta jossa ihmisen liikkuminen ja toiminnot tapahtuvat liikeketjuina.

Hoidon aikana selvitetään tasapainotekijöissä tapahtuneet muutokset, mobilisoidaan niveliä, lihaksia ja hermostoa asiakkaan normaaleja liikeratoja hyödyntäen. Nivelkanavat avataan kevyellä venytysliikkeellä.

Hermoheijasteet ovat yksi suurimmista ongelman ilmentäjistä. Lihaksia venyttämällä, raajojen sekä vartalon normaalia liikerataa hyödyntäen vapautetaan hermo(t) niiden normaaliin tilaansa => kipu häviää.