Tulehduksiin, turvotuksiin, nivelkipuihin, lihaskipuihin
on käytetty perinteistä hoitotapaa,
merisuolakäärettä.
MERISUOLAKÄÄREEN VALMISTUS
1 litra vettä
3 ruokalusikallista karkeaa merisuolaa
(tai 2 litraa vettä ja 6 rkl merisuolaa)
Sekoita merisuola veteen n. +20 asteinen (sekoittaminen ja lämmin vesi auttaa suolan liukenemista)
Kastele pieni froteepyyhe märäksi. Puristele/ väännä pyyhkeestä ylimääräinen vesi pois.
Pidä pyyhettä 1 – 3 kertaa vuorokaudessa 45 minuutin ajan kipukohdan päällä.
Nestettä voi säilyttää huoneen lämmössä.
Munuais-, virtsarakko- tai eturauhasvaivoissa veden tulee olla +37 asteista.
Akuuttitilanteissa käärettä voi käytää joka tunti 10minutin ajan.